Välkommen Sanjeewa- industriveteranen

Som verksam inom industrikonstruktion sedan starten av sin karriär har Sanjeewa arbetat med allt från gruvindustri och vattenreningsverk till kraftledningsstolpar och oljeplattformar i Norge. Trots många år och stor erfarenhet inom industri är det än i dag Sanjeewas kall.

sanjeewa withana industri industrikonstruktör industrikonstruktion konstruktör looström

Sanjeewa Withana, Avdelningschef industri & Uppdragsansvarig

Första åren i karriären

Under gymnasietiden fastnade Sanjeewa för byggteknik, statik och hållfastighetslära. Detta och samt det ständiga intresset av arkitektur och byggnader bidrog till att han valde vägen mot konstruktion.

— Efter civilingenjörsprogrammet på KTH spenderade jag elva år på Bloco (nu kallat Sweco). Där fick jag möjlighet att arbeta med industriprojekt och fastnade direkt.

Under denna tid arbetade Sanjeewa mycket med gruv- och kraftindustri men också med raffinaderier, vattenreningsverk, pappersbruk och samhällsbyggnader. Ett av projekten han arbetade med krävde hans närvaro utanför Sverige.

Ett stolt ögonblick var när hela kraftledningsnätet skulle uppgraderas och vi vann projektet. Det var speciellt eftersom det inte var känt att byggnadskonstruktörer arbetar med just kraftledningsstolpar.
— Sanjeewa Withana

— Jag spenderade åtta månader i Norge då det skulle byggas en oljeplattform. Det satt människor från hela världen i detta projekt. Utöver Norge har jag även jobbat med projekt baserade i England, Portugal och Brasilien.

Startade upp nya industriprojekt på Tyréns

När Sanjeewa tog sig vidare i karriären landade han på Tyréns. Där fick han i uppdrag att starta upp nya industriprojekt med nya kunder efter företaget haft ett längre uppehåll inom affärsområdet.

— Det var tufft eftersom det var mycket nytt. Uppstarten av projekt är den jobbigaste delen eftersom alla projekt är unika och det tar ett tag innan man kommer in i det.

Fyra år senare fick Sanjeewa ansvar över en industrigrupp på WSP. Här började han gå mer mot anläggningssidan och arbetade bland annat med tunnelbanor, depåer, stationer och hamnkonstruktioner och ett av projekten var uppbyggnaden av Slussen. Under Sanjeewas ledarskap utvecklades gruppen från 12 till 19 personer. Att ha personalansvar och utveckla en grupp var något han upplevde givande.

— Jag tycker om att utveckla nyexaminerade ungdomar och att inarbeta kunder i företaget så denna roll passar mig perfekt.

Stolta ögonblick i karriären

Sanjeewa berättar att det finns några projekt han känner sig extra stolt över. Värtaterminalen är ett. Sanjeewa hade helhetsansvar i projektet och var med från att ha offererat och vunnit det till att ha projekterat och färdigställt projektet.

— Ett annat stolt ögonblick var när hela kraftledningsnätet skulle uppgraderas och vi vann projektet. Det var speciellt då det inte var känt att byggnadskonstruktörer arbetar med just kraftledningsstolpar.

Looström gav ett bra intryck; spännande projekt, engagerad personal, det är högt i tak och lätt att prata med alla.
— Sanjeewa Withana

 Ser positivt på framtiden med Looström

Att Looström sitter bra till och att Sanjeewa känner några av medarbetarna sedan tidigare är bara två anledningar till att han trivs på Looström.

— Utöver det gav Looström ett bra intryck; spännande projekt, engagerad personal, det är högt i tak och lätt att prata med alla.

I våras gick Looström ut med uppstarten av det nya affärsområdet industri. Efter en rivstart med nya industriprojekt ser Sanjeewa positivt på framtiden med Looström.

— Jag ser fram emot att bygga upp vår industrigrupp och skapa en stabil kundbas. Det långsiktiga målet är att Looström ska vara ett starkt industrivarumärke.

Cornelis blev intervjuad av NyTeknik om Vildmannen 7

Vår uppdragsansvarige konstruktör Cornelis Oskamp blev innan sommaren intervjuad i Ny Tekniks podcast!

I podden får Cornelis spännande frågor kring Vildmannen 7 och berättar allt från varför han legat vaken vissa nätter pga projektet till vad de tuffaste utmaningarna varit hittills.

Vill du lyssna på avsnittet så kan du göra det här, eller där poddar finns!

Hur går det med Vildmannen 7?

Den kulturhistoriska byggnaden Vildmannen 7 har sedan 1890-talet prytt hörnet av Biblioteksgatan och Jakobsbergsgatan i Stockholms innerstad.
I november 2017 bröt en brand ut i byggnaden och den totalförstördes. Idag är återställningsarbetet i full gång och
Vildmannen beräknas åter vara i sitt fulla bruk sommaren 2023. Projektet är komplext och bjuder på stora utmaningar men Looström tog sig an konstruktionsuppdraget med Cornelis Oskamp i förarsätet.

Cornelis Oskamp konstruktör Looström Vildmannen 7

Cornelis Oskamp, Uppdragsansvarig Konstruktör i projektet Vildmannen 7

Stomarbete i fullgång

När jag träffar Cornelis börjar vi med en hisstur upp till plan 7, längst upp i byggnaden. Där står vi i höjd med de fantastiska fialerna som pryder Vildmannens topp. Rundturen som börjar på toppen kommer avslutas längst ned i källaren. Under tiden visar och berättar Cornelis vad som hänt i byggnaden den senaste tiden.

— Sedan källardelen sänktes ca tre meter har det gjutits undervattenbetong, vatten har pumpats bort, källarväggen har gjutits och sedan har hela stommen monterats upp ungefär i nivå till takterrassen. Nu är hela takstommen nästan klar, så om inte allt för avlägsen framtid har vi ett hus, berättar Cornelis i positiv anda.

Installationsarbeten påbörjade

Parallellt med stomentreprenaderna när det gäller tak, trapphus och uteväggar pågår installationsarbeten. På plan1-6 monteras det nu sprinkler, el, vent och rör m.m. Det pågår även installationer i källaren där det stora fläktrummet kommer vara.

— Samtidigt har man även monterat PIR isolering. På isoleringen ska vi sedan pusta mot innergården och montera fönster och fönsterdörrar för att få klar hela fasaden. Sedan återstår en hel del arbete med innergården och bostadsterrassen som också ska förses med isolering och tätskikt.

Kanske snart kan vi luta oss tillbaka och vara nöjda med det här fantastiska bygget
— Cornelis Oskamp

Efter allt detta är arbetet för Looström i stora drag avslutat.

— Det kanske blir en del hyresgästanpassningar med interntrappor eller liknande. Och en del efterarbete med att lappa, laga och komplettera. Men kanske snart kan vi luta oss tillbaka och vara nöjda med det här fantastiska bygget, säger Cornelis.


Vill du hellre se platsbesöket i rörlig bild? det kan du göra här nedan!

Josefine Ehrenström marknadskoordinator social media manager

Välkommen Henrik - f.d. yachtkonstruktören som sätter medarbetarna i fokus

Med en arkitekt och möbelsnickare till pappa är Henrik uppväxt inom byggbranschen. Under hans 37 år i verksamhetsområdet har han, förutom drivit egen konstruktionsbyrå och konstruerat en lyxyacht, även varit en av de första att implementera Auto CAD.

Uppvuxen i ett arkitektkontor

Henrik Moegelin avdelningschef uppdragsansvarig konstruktör Looström konstruktion

Henrik Moegelin, Avdelningschef & Uppdragsansvarig

Att Henrik valde den väg han gjorde karriärmässigt är inte chockerande. När hans pappa som arkitekt kom från Tyskland till Sverige 1958 startade han ett eget arkitektkontor med basen hemma. Efter att ha blivit matad med allt inom arkitektur och bygg under sin uppväxt var de enda högskolestudier Henrik såg framför sig inom arkitektur.

— Sista året fastnade jag för konstruktion, jag gillade att rita och dimensionera. När jag sedan fick ett jobberbjudande inom det området kände jag att jag behövde ta chansen och tackade ja.

Imponerade och landade RAM-avtal

På arbetet blev Henrik introducerad för Auto CAD, något de sakta men säkert hade börjat införa på företaget. Men att rita för hand var fortfarande det som var aktuellt på den tiden.

Efter att ha stått vid ritbordet dag och natt och jobbat på ett gigantiskt uppdrag blev beställaren så pass nöjd att jag och mitt team blev erbjudna ett RAM-avtal.
— Henrik Moegelin

— Efter att ha stått vid ritbordet dag och natt och jobbat på ett gigantiskt uppdrag blev beställaren så pass nöjd att jag och mitt team blev erbjudna ett RAM-avtal.
RAM-avtalet tog vi sedan med till nästa arbetsplats där jag även gjorde några arkitektjobb. Men efter ett år kände både jag och min kollega att vi behövde ta en paus och göra något annat.

Startade konstruktionsbyrå efter att ha seglat Västindien

Pausen varade i nio månader- på en segelbåt med kollegan som kapten. Segling och båtar ligger Henrik varmt om hjärtat, så pass att han till och med konstruerade en lyxyacht på sin egen konstruktionsbyrå som han och hans kollegor startade efter segelresan.

— Jag skulle vilja påstå att vi var en av de tidigaste med digitaliseringen CAD. Vår slogan var ”Vi har inga ritbord” eftersom vi satsade helt på detta.

Efter att ha drivit företaget i 25 år kände Henrik sig redo att gå vidare. Han gick över till att axla roller som projekteringsledare, avdelningschef, regionchef och konstruktionschef innan han landade på Looström. Trots alla år inom branschen känner han fortfarande att passionen blossar.

— Jag brinner verkligen för den här branschen, det är så häftigt att vara med och göra något bestående som både påverkar siluetten och är samhällsnyttigt.

Här trivs man, så kändes det. Och det är en väldigt viktig del. Känslan påminde mig lite om min egen firma.
— Henrik Moegelin

 Vill inspirera medarbetare med sin positivitet

Något som är viktigt för Henrik är atmosfären på kontoret. Han vill bekämpa ohållbar arbetsmiljö och att alla ska känna glädje på sitt arbete.

— Att jobba med människor är en av de roligaste delarna med det här arbetet. Det är alltid intressant att dela med sig av sina erfarenheter och träffa olika typer av människor. Jag börjar alltid dagen med att prata med medarbetarna på kontoret för att känna av stämningen. Jag vill uppmuntra dem och tala om att de är tillräckliga.

När Henrik klev innanför dörrarna på Looström kändes det familjärt.

— Här trivs man, så kändes det. Och det är en väldigt viktig del. Känslan påminde mig lite om min egen firma.

Välkommen Josefine - projektingenjören som blev marknadskoordinator

Sedan barnsben visste Josefine Ehrenström två saker om sitt framtida arbete: det skulle vara kreativt med möjlighet att beröra människor. Vägen dit var allt annat än rak men idag kan hon med säkerhet säga att hon hittat helt rätt.

Uppvuxen i Gävle gick hon musikinriktning på gymnasiet och det var där medieintresset tog fart. Efter några år landade hon i Stockholm med en examen i Medie- och Kommunikationsvetenskap.

— Vägen till där jag är idag har inte direkt varit spikrak. Jag avundades alla som visste direkt vad de ville jobba med efter gymnasiet. Men problemet för mig var inte att jag inte hade någon aning alls, utan att jag helt enkelt hade för många intressen och kunde inte välja vilken av vägarna jag ville gå. Det jag visste var att mitt arbete skulle vara kreativt och jag ville gärna ha möjligheten att beröra människor på något sätt.

Just därför var det så perfekt att denna tjänst på Looström dök upp eftersom jag fortfarande gärna ville arbeta kvar inom byggbranschen - a perfect match helt enkelt!
— Josefine Ehrenström

Från examen inom media & kommunikation rätt in i byggbranschen

Josefine har jobbat inom byggbranschen under fyra år som både administratör och projektingenjör. Innan hon började på Looström arbetade hon med tunneldrivning från entreprenörssidan och tycker det är kul att få uppleva flera olika områden inom byggbranschen.

— Jag halkade in i byggbranschen på ett bananskal kan man säga. Att jobba inom bygg hade aldrig varit på min radar, men jag såg det som en utmaning och har lärt mig otroligt mycket på dessa år, inte minst om mig själv. Jag har till exempel insett att jag är mer analytisk än vad jag trott och drivs av positiva resultat.

Trots att Josefine trivdes med sitt arbete som projektingenjör kände hon att det var något som saknades. När hon sedan kom över digital marknadsföring började ett litet frö gro sakta men säkert. Till slut insåg hon det var på marknadsavdelningen hon hörde hemma.

— Jag köpte en bok om Copywriting för några år sedan och blev överraskad över hur stor påverkan copy kan ha på en människas köpbeteende. Det gav mig mersmak för just marknad och jag fortsatte utforska denna värld. Jag är fortfarande ny inom detta område men ju mer jag läste om det ju mer kände jag att ”det här ska jag bli bäst på”.
Just därför var det så perfekt att denna tjänst på Looström dök upp eftersom jag fortfarande gärna ville arbeta kvar inom byggbranschen - a perfect match helt enkelt!

Faktorerna som förde henne till Looström

Rollen som marknadskoordinator matchade precis det Josefine sökte, men det var inte den enda faktorn till att hon valde att tacka ja till tjänsten.

— När jag läste på mer om företaget och såg ett annorlunda tankesätt kring marknadskommunikationen fastnade jag för tjänsten ännu mer. Det var något jag kände att jag ville vara med och utveckla.

Innan Josefine började på Looström tänkte hon att företagskulturen lät för bra för att vara sann. Men hon blev glatt överraskad när hon insåg att det var bättre än vad hon kunnat föreställa sig.

— Det känns verkligen som att ha kommit till en familj.

Ser positivt på framtiden

Det finns ingenting man inte kan lära sig, man måste bara vilja det tillräckligt mycket- de orden har jag alltid i bakhuvudet och fungerar perfekt när jag behöver motivera mig själv lite extra!
— Josefine Ehrenström

Framöver ser hon fram emot att jobba för att öka kännedomen om Looström och implementera hennes idéer och strategier. Hon ser även fram emot att se hennes utvecklingskurva på företaget och hoppas på att den kommer att skjuta i höjden.

— Det finns ingenting man inte kan lära sig, man måste bara vilja det tillräckligt mycket- de orden har jag alltid i bakhuvudet och fungerar perfekt när jag behöver motivera mig själv lite extra!

Välkommen Farhad- den varierade konstruktören

Farhads framtid var färdigplanerad tidigt i livet. Hans fascination av byggnader och fallenhet för matte och fysik ledde till det självklara yrket som byggnadskonstruktör. Idag vill han belysa betydelsen av yrket för att öka förståelsen bland människor.

Farhad Oriakhel, Handläggande Konstruktör på Looström

Att vara en del av något stort

Trots att han som ung var väldigt energisk och pratglad i klassrummet hade Farhad en bra relation med lärarna och gick ut gymnasiet med toppbetyg. Han gav sig direkt in i Byggteknik och Design på KTH och insåg snabbt att konstruktion var rätt inriktning för honom.

— Jag såg fram emot att ge mig in i byggbranschen. Jag har alltid fascinerats av byggnader och det avtryck de lämnar efter sig. De kommer stå långt efter man själv inte finns kvar. Så det är något stort i att kunna visa någon vad man varit med och skapat.

Betydelsen i konstruktörsyrket

Jag tycker att vikten av konstruktionsyrket och en byggnads stomkonstruktion i allmänhet bör uppskattas mer än vad det gör idag med tanke på vilken stor betydelse den har i uppförandet samt brukandet av en byggnad
— Farhad Oriakhel

För att trivas i yrket som Handläggande Konstruktör anser Farhad att man utöver kompetens inom beräkningar, ritning och modellering även behöver vara strukturerad, kommunikativ samt bör fungera bra med andra människor.

— Som konstruktör har man mycket ansvar och kan många gånger befinna sig i pressade situationer, vilket självklart är utmanande men också en spännande del av yrket . Men jag tycker att vikten av konstruktionsyrket och en byggnads stomkonstruktion i allmänhet bör uppskattas mer än vad det gör idag med tanke på vilken stor betydelse den har i uppförandet samt brukandet av en byggnad.

Utöver fascinationen för byggnader var variationen i yrket en faktor i Farhads val att bli byggnadskonstruktör.

— Jag jobbar inom allmänkonstruktion och brukar säga att min styrka är att jag är bred i min kunskap. Jag gillar variationen och alla byggnader har sina specifika utmaningar så varje dag ser verkligen annorlunda ut.

Projekten som lockade honom till Looström

Farhad har sedan sina första år som konstruktör följt Looström och imponerats av många av uppdragen. Variationen mellan typen av projekt passade bra in på vad Farhad sökte då han inte bara vill arbeta med bostäder men också kommersiella lokaler och samhällsfastigheter.

Jag kände att jag kan lära mig väldigt mycket av att jobba här då Looström varit med väldigt länge och gjort mycket.
— Farhad Oriakhel

— Östermalms Saluhall, 5:e Hötorgshuset och Vildmannen tyckte jag lät som extra intressanta projekt just eftersom det handlar om ombyggnad i innerstaden, något som inte är helt lätt. Jag kände att jag kan lära mig väldigt mycket av att jobba här då Looström har ju varit med väldigt länge och gjort mycket. När det handlar om t.ex. ombyggnad och du tar fram en handling för att se vem som har gjort byggnaden så är det oftast Looström som står på den handlingen och det är kul att se!

Välkommen Katarina- den hållbara konstruktören

Katarina Gunnarsson hade ett tydligt mål sedan hon var ung- hon skulle jobba med miljö och hållbarhet. Att det skulle bli som konstruktör visste hon inte då, men några år senare hjälpte en broschyr henne att hitta rätt väg. Idag arbetar hon på Looström som valt att göra en satsning på just hållbarhet.

Handläggande konstruktör Katarina Gunnarsson Looström

Det hela började egentligen på en mjölkgård i Vårdinge som hennes föräldrar drev.

— Jag tror det var därifrån mitt intresse för miljö och hållbarhet började spira. När jag blev äldre växte en nyfikenhet fram kring arkitektur och en dag damp det ned en broschyr i brevlådan om utbildningen Byggnadsingenjör med inriktning ekologiskt byggande.
När jag läste om utbildningen gick det upp för mig att det är ju precis det här jag vill göra. Jag är tacksam att jag valde det här yrket bl.a. för att det finns stor möjlighet att påverka miljömässigt.

Jag är tacksam att jag valde det här yrket bl.a. för att det finns stor möjlighet att påverka miljömässigt.
— Katarina Gunnarsson

Stoltheten i att kunna visa upp sina projekt

Utöver miljö och hållbarhet riktar Katarina in sig specifikt på Revit och BIM. Innan hon kom till Looström arbetade hon både på företag inriktade mot arkitektur och konstruktion.

— Det jag tycker är spännande med konstruktion är att rita något som fungerar, se det växa fram och sedan kunna peka på projektet varje gång man passerar och känna stolthet. Sedan tycker jag att det är roligt att se samband och system i saker.

Att man aldrig kan vila i kunskapen som konstruktör är det Katarina anser är mest utmanande.

— Man måste alltid vara på hugget och hänga med i det senaste. Det gäller speciellt i mitt specialistområde Revit.

Sund syn på arbetsbalansen lockade till Looström

När jag gick in genom dörrarna upplevde jag en positiv stämning och att många var engagerade i sina områden vilket var kul att se.
— Katarina Gunnarsson

— Jag hade hört gott om Looström och tyckte att de hade en sund syn på arbetsbalansen. Att det var rätt storlek på bolaget och låg bra till geografiskt bidrog också till mitt intresse.

När Katarina gick in genom dörrarna hos Looström upplevde hon en positiv stämning och att många var engagerade i sina områden, något hon tyckte var roligt att se.

— När man tycker att det man jobbar med är roligt, då blir allt roligt!

Välkommen Wioletta- från arkitektkontor i Polen till uppdragsansvarig konstruktör i Sverige

Med polska rötter och en väl uttänkt plan kom Wioletta Vavolidu till Sverige som 23-åring. Planen gick ut på att hon endast skulle stanna tillfälligt för att tjäna ihop pengar till en flygbiljett som skulle ta henne till Melbourne, Australien, där hon blivit erbjuden ett jobb. Men ibland tar livet en oväntad vändning och i Wiolettas fall innebar vändningen att hon hittade kärleken i Sverige och valde att stanna kvar.

Wioletta Vavolidu konstruktör Looström

— Under min tid i Polen gick jag en teknisk utbildning med inriktning arkitektur. Jag arbetade sedan några år inom samma område och startade även ett eget företag. När jag fick erbjudandet om att arbeta i Melbourne med individuell projektering av hus såg jag det som en spännande jobbmöjlighet och bestämde mig för att ta den.
Men eftersom den polska valutan inte var värd mycket alls vid den tiden så valde jag att tillfälligt jobba i Sverige för att tjäna ihop pengar till flygbiljetten som skulle ta mig ned till Australien.
Oväntat nog så blev det inte så eftersom jag hittade kärleken här och blev kvar permanent. Och än idag har jag fortfarande inte varit i Australien.

För att lösa problemet såg jag en byggnadsingenjörsutbildning som en väg att både lära mig språket och utforska ett nytt område inom byggbranschen där det fanns fler jobbmöjligheter.
— Wioletta Vavolidu

Utmanade sig själv i ett nytt land

Första tiden i Sverige var utmanande för Wioletta då det var brist på jobb inom arkitektur och det enda språk hon kommunicerade på var engelska. Efter att ha arbetat en tid i Sverige med allt möjligt förutom det hon faktiskt var utbildad till började hon sakna sitt yrke. Hon kom till en punkt där hon bestämde sig för att göra något åt det.

— För att lösa problemet såg jag en byggnadsingenjörsutbildning som en väg att både lära mig språket och utforska ett nytt område inom byggbranschen där det fanns fler jobbmöjligheter. Det var en utmaning men eftersom jag älskar utmaningar kändes det helt rätt. Jag valde att studera på KTH och fortsatte med en magister i husbyggnad och installationsteknik.

Kunde utnyttja kunskapsdelarna åt båda hållen

Efter utbildningen arbetade Wioletta som konstruktör och handläggande konstruktör på några större företag. På sidan av driver hon än idag det företag hon startade i Polen, något hon känner kompletterar henne i arbetslivet. Det har även gått femton år sedan hon blev kontrollansvarig enligt PBL. Något som driver henne inom yrket är att få arbeta mångsidigt.

Det gör det även enklare för mig att upptäcka risker och hitta lösningar eftersom jag förstår varför de andra inblandade i projektet tänker som de gör och ser deras behov.
— Wioletta Vavolidu

— Jag sysslar med alla möjliga material, från stål till betong och trä. Min styrka inom yrket är inte bara att jag har kunskap inom konstruktion utan även inom arkitektur och installationer, vilket ger mig ett bredare perspektiv. Det gör det även enklare för mig att upptäcka risker och hitta lösningar eftersom jag förstår varför de andra inblandade i projektet tänker som de gör och ser deras behov.

Spänningen i konstruktörsyrket lockade

Som konstruktör bär man ett stort ansvar på sina axlar, något som skulle kunna avskräcka de flesta. Men för Wioletta är det en av de roligaste delarna med att jobba med byggnadskonstruktion.

— Det finns någon form av spänning i att veta att man gör ett viktigt jobb med ett stort ansvar. Sedan är det en fantastisk känsla att kunna visa någon ett projekt som man byggt, man känner en slags stolthet. En annan rolig del i det hela är att man aldrig blir fullärd. Det finns alltid ny kunskap att hämta inom det här yrket och utmaningar dyker alltid upp i vardagen.

Något som Wioletta ser som en utmaning inom yrket är den kommunikation som måste ske för att göra projekten möjliga.

— För att kunna jobba med husprojektering är bra kommunikation och teamwork nyckeln till framgång. Det är många roller som spelar in för att göra ett projekt möjligt. Det är viktigt att gå in i rollen med en öppenhet för förslag och att kunna ta till sig av andra. I slutändan är det ju så att andras jobb påverkar mitt och tvärtom.

Utvecklingspotentialen drev henne till Looström

Det kändes som att jag hittade mig själv hos Looström
— Wioletta Vavolidu

När Wioletta bestämde sig för att börja arbeta hos Looström var det många faktorer som spelade in.

— Jag gillade utvecklingspotentialen på Looström, att det fanns möjlighet att jobba mångsidigt och att min röst skulle bli hörd. Det kändes bra när jag fick höra beskrivningen av företagets ideologi, organisation samt vilka projekt och kunder de jobbade med. Det kändes som att jag hittade mig själv hos Looström.

Vi startar nytt affärsområde: Looström Industri

Looström Industri konstruktionsbyrå Sanjeewa Withana Björn Sjögreen

På bilden: Sanjeewa Withana och Björn Sjögreen

Vi är oerhört glada att kunna meddela att vi idag startar en nytt affärsområde: Looström Industri

För att leda denna satsning har vi rekryterat Sanjeewa Withana med drygt 25 års erfarenhet inom området från bland annat Sweco, Tyréns och WSP.

Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med den erkänt utvecklingsdrivna ledningsgruppen på Looström ta mig an det affärsområde som jag arbetat med under många år, och där jag redan har ett etablerat nätverk
— Sanjeewa Withana, Avdelningschef Industri

”Att starta Industriavdelningen på Looström känns väldigt roligt och spännande. Vi kommer från start att kunna erbjuda kvalificerad projektering från tidiga skeden till färdiga bygghandlingar för alla typer av industriprojekt inom tillverkningsindustri (stål, papper, fordon, läkemedel etc.), övriga industribyggnader, samt vatten- och värmeverk. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med den erkänt utvecklingsdrivna ledningsgruppen på Looström ta mig an det affärsområde som jag arbetat med under många år, och där jag redan har ett etablerat nätverk.
- Sanjeewa Withana, Avdelningschef Industri.

”Vi har fått frågan från flera av våra befintliga beställare om att hjälpa dem även med industriprojekt. Därför känns det extra roligt att nu starta vår industriavdelning för att kunna hjälpa befintliga och nya kunder över hela Sverige. Vi har länge haft ögonen på denna intressanta och växande sektor och nu känns det rätt att ta steget fullt ut” – Björn Sjögreen VD

Vi ser fram emot att snart komma med mer information om Looström Industri!